Bc. Kristýna Fajkusová

Bachelor's thesis

Je to sladké, a cukr to není . Co je to ?

It is sweet, and it is not sugar. What is it ?
Abstract:
Tato práce přináší přehled v současnosti nejvíce diskutovaných sladidel.Soustředí se jak na jejich chemický a fyzikální charakter, tak na jejich využití,označení a denní přípustné množství. Samostatnou kapitolu tvoří účinek sladidel na zdraví. V praktické části jsou pomocí dotazníku zhodnoceny znalosti a postoje k sladidlům, především stolním sladidlům.
Abstract:
This work is a summary of the most discussed sweeteners. It is focused on their chemical and physical character. Next fields of view are application, marking and acceptable daily intake. A separate chapter in this thesis is the effect of sweeteners on human health. A questionnaire is used in the practical part. Knowledge and attitude towards sweeteners, especially the table-top sweeteners are evaluated …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 8. 2010

Thesis defence

  • Date of defence: 1. 9. 2010
  • Supervisor: MVDr. Halina Matějová
  • Reader: Mgr. Veronika Suchodolová

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta

Masaryk University

Faculty of Medicine

Bachelor programme / field:
Specializations in Health Science / Dietitian

Theses on a related topic