Změna fyzikálních vlastností půdy způsobená pojezdem zemědělské techniky – Jakub Jaroš
Jakub Jaroš
Bakalářská práce
Změna fyzikálních vlastností půdy způsobená pojezdem zemědělské techniky
Change in physical properties of soil caused by the movement of agricultural machinery
Anotace:
Tato bakalářská práce popisuje vliv pojezdu zemědělské techniky na vybrané fyzikální vlastnosti půdy při založeném porostu cukrové řepy. Pozemek s půdním typem luvizem oglejená, na kterém byl prováděn výzkum, se nachází na katastrálním území Mokré Lazce v okrese Opava. Výsledky, na základě odebraných vzorků půdy, jsou kvantitativně vyhodnoceny a následně diskutovány, zda má pojezd po pozemku vliv …víceAbstract:
The bachelor thesis describes the effect of agricultural machinery on selected physical properties of the soil during the growing of sugar beet. The land which the research was carried has a luvizem type of soil and were located in the cadastral area of Mokré Lazce situated in the Opava district. The results based on the taken soil samples are quantitatively evaluated and then were discussed if the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2022
- Vedoucí: Ing. Jana Šimečková, Ph.D.
- Oponent: Anna Hammerová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Agrobiologie / Fytotechnika
Práce na příbuzné téma
-
Strukturní vlastnosti a patologické změny DNA
Petra Školáková -
Vliv hladiny vápníku ve směsi pro brojlery na senzorické vlastnosti masa
Lucie Zajdová -
Kvantifikace vlivu aditiv na mechanické vlastnosti plastů a kompozitů pro palné zbraně
Martin Zálešák -
Vliv přídavku enzymu na reologické vlastnosti bezlepkového těsta a pečiva
Vikendra Dabash -
Texturní vlastnosti čokoládových cukrovinek
Štěpánka Pastorková -
Vliv stupně oxidace moštů na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vinné
Zdeněk Řihák -
Vliv dvoustupňového přidávání vody na viskoelastické a tribologické vlastnosti taveného sýra
Anna Vincová -
Čokoládové cukrovinky a jejich specifické vlastnosti
Agáta Uchytilová