Kamila Součková

Bakalářská práce

Použití vajec a vaječných hmot v cukrářské výrobě

Use of eggs and egg products in confectionery production
Anotace:
Vejce poskytuje nespočet funkčních vlastností. U cukrářských výrobků se využívá zejména schopnosti tvorby pěny a gelu, emulgačních vlastností a vlivu na senzorické vlastnosti. Funkční vlastnosti mohou být ovlivněny několika faktory, jako je plemeno a věk nosnice, stáří vajec a především způsob zpracování vajec. Při zpracování je rozhodující např. teplota, délka a intenzita zpracování a přídavek dalších …více
Abstract:
The eggs provide a huge amount of functional properties. In confectionery industry is mainly used foam and gel formation, emulsification, and effect on sensory properties. Those properties are affected by several factors, such as the breed and age of the hen, the age of the egg and mainly the method of processing the eggs. During processing can be crucial the temperature, the length and intensity of …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses s2hyq4 s2hyq4/2
27. 4. 2017
Složky
Soubory
Zerdaloglu, S.
28. 4. 2017
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.