Simona Stupková

Bakalářská práce

Optimalizace uživatelského poplatku za školní stravování

Optimization of the user fee for school meals
Anotace:
Mým cílem je analyzovat poptávku po stravování ve školní jídelně ZŠ Bystřice a stanovit optimální stravné. Na základě interních materiálů školní jídelny a výsledků z dotazníků kalkuluji cenovou elasticitu poptávky a stanovuji výši poplatku, při které by bylo dosaženo maximálního rozdílu mezi příjmy a náklady. Z výsledků analýzy bylo zjištěno, že je poptávka cenově elastická. Z toho vyplývá, že při …více
Abstract:
My aim is to analyse the demand for meals in the school canteen of the Primary School in Bystřice, and to determine the optimal meal price. Based on the school canteen's internal materials and the results of questionnaires, I calculate price elasticity of the demand and determine the amount of the fee that would maximize the difference between incomes and costs. From the results of the analysis, it …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 13. 6. 2022
  • Vedoucí: Barbora Slintáková
  • Oponent: Alena Maaytová

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Praze
https://vskp.vse.cz/eid/87378