Bc. Jana Koudelková

Diplomová práce

Technologie výroby čerstvých sýrů v závislosti na použitých surovinách a podmínkách výroby

Fresh cheese production technology depending on the raw materials used and production conditions
Anotace:
Tato diplomová práce se v teoretické části zabývá nejprve definicí čerstvých sýrů, je zde popsána i historie sýrů obecně. Následně dochází ke klasifikaci sýrů na základě několika faktorů a jsou zde popsáni základní zástupci čerstvých sýrů. Je popsáno, jaké suroviny jsou nutné pro výrobu čerstvých sýrů a jak proces jejich vzniku vypadá krok za krokem. V práci se nachází informace o základních …více
Abstract:
In the theoretical part, this diploma thesis first deals with the definition of fresh cheeses and also describes the history of cheeses in general. Subsequently, cheeses are classified based on several factors and the basic representatives of fresh cheeses are described here. It describes what raw materials are necessary for the production of fresh cheese, and how the process of their creation looks …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 30. 5. 2023
  • Vedoucí: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
  • Oponent: Zuzana Míšková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta