Bc. Anita Rejdlová

Diplomová práce

Vybrané vlastnosti netradičních syrovátkových nápojů

Selected properties of untraditional whey-based beverages
Anotace:
Teoretická část byla zaměřena na charakteristiku hlavní suroviny a technologii výroby fermentovaných syrovátkových nápojů. Dále se práce zabývá mikrobiologickými kulturami, které jsou využívány pro výrobu alkoholických nápojů a ochucujícími složkami, které mohou být do nápojů přidávány. Praktická část byla zaměřena na výrobu fermentovaných syrovátkových nápojů v kombinaci s mrkvovou šťávou, dále na …více
Abstract:
The theoretical part of this diploma thesis focuses on the characteristics of the main ingredients for the production of fermented whey drinks as well as on the technology of the fermented whey beverages production. The thesis then deals with microbiological cultures, which are used for the production of alcoholic beverages and with flavouring ingredients, which can be added into drinks. The practical …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Zuzana Míšková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Rejdlová, Anita. Vybrané vlastnosti netradičních syrovátkových nápojů. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe