Jana Čadová

Bakalářská práce

Gastronomie vybraných regionů Francie

Anotace:
Tato práce se zabývá regionální kuchyní dvou naprosto odlišných regionů Francie. Zaměřuje se na představení a srovnání alsasko-lotrinské kuchyně a provensálské kuchyně. Upozorňuje na typické regionální pokrmy, tradiční speciality a místní produkty, které reprezentují významnou atraktivitu pro turisty a hrají důležitou roli v rámci celkového rozvoje regionální gastronomie.
Abstract:
This work examines regional cuisine in two absolutely different regions in France. It is focused on presentation and comparison of Alsace-Lorraine cuisine with Provence cuisine. It informs about typical regional dishes, traditional specialities and local products which represent a significant attraction for tourists and play a substantial role within overall regional gastronomy development.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 10. 2010

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 30. 5. 2011
  • Vedoucí: Lena Mlejnková
  • Oponent: Jarmila Netková

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Praze
http://www.vse.cz/vskp/eid/25382