Bc. Lesia Tarasovych

Bakalářská práce

Nazvanija bljud russkoj nacionalnoj kuchni i ih češskych ekvivalentov: sopostavitelnyj aspekt

Naming of Dishes of Russian Cuisine and their Czech Equivalents: Comparative Aspect
Abstract:
The main aim of the bachelor thesis entitled «Naming of dishes of Russian national cuisine and its Czech equivalents: comparative aspect» is the analysis of Russian dishes and their Czech equivalents in terms of complete equivalence of names of Russian and Czech dishes, from the viewpoint of grammatical structure of their name and in terms of the origin of their names. The work also features international …více
Abstract:
Hlavním cílem bakalářské diplomové práce s názvem « Pojmenování jídel ruské národní kuchyně a jejích českých ekvivalentů: srovnávací aspekt» je analýza ruských jídel a jejich českých ekvivalentů z pohledu úplné rovnocennosti názvů ruských a českých jídel, z hlediska gramatické struktury jejich pojmenování a z hlediska původu jejich názvů. Práce také charakterizuje světovou kuchyni a popisuje rozmanitost …více
 
 
Jazyk práce: ruština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2014

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 9. 6. 2014
  • Vedoucí: Mgr. Olga Berger

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Filozofická fakulta