Možnosti výroby speciálních sladů určených pro výrobu speciálních piv – Bc. Hana Ficová
Bc. Hana Ficová
Master's thesis
Možnosti výroby speciálních sladů určených pro výrobu speciálních piv
Ways of Manufacturing Speciality Malts for Production of Special Beers
Abstract:
Diplomová práce se zabývá technologií výroby různých druhů sladů určených pro výrobu speciálních piv. Z vyrobených sladů byly vyrobeny vzorky piv laboratorně v malém množství. Současně byla provedena pokusná výroba většího množství v minipivovaru. U laboratorně vyrobeného piva se stupňovitost vyrobených piv pohybovala v rozmezí 8 až 12 % EPM, obsah hmotnostního alkoholu v rozpětí 1,88 - 3,88 %, skutečného …moreAbstract:
This thesis deals with technology of various kinds of malt intended for the production of specialty beers. From malt were produced small laboratory samples of beers used for future examinations. At the same time were produced larger amount of experimental production in a nanobrewery. Laboratory produced beers had gravity ranged 8 - 12 % original wort, content by weight of alcohol in the range of 1 …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2014
Accessible from:: 2. 5. 2014
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Stanislav Kráčmar, DrSc.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Ficová, Hana. Možnosti výroby speciálních sladů určených pro výrobu speciálních piv. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2014
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Výroba a využití speciálních sladů pro výrobu sladiny a piva
Tereza Chlápková -
Možnosti výroby a aplikace speciálních sladů pro výrobu piva
Šárka Ratiborská -
Technologie výroby speciálních sladů určených pro výrobu piva
Iva Rotreklová -
Možnosti výroby speciálních sladů a jejich použití při výrobě potravin
Natalie Valentová -
Observační studie dusíkatých látek vzniklých interakcí nitrosačních činidel s látkami ve sladu
Tomáš Vaško -
Sledování fermentability sladin u vybraných druhů sladů
Emílie Zárubová -
Technologie výroby a druhy speciálních sladů
Dalibor FILÍPEK -
Druhy piva v nabídce obchodních řetězců a jejich výživové hodnoty
David Urban