Michaela RAŠKOVÁ

Bakalářská práce

MALDI hmotnostní spektrometrie proteinů ve vzorcích vína: použití interních proteinových standardů pro kvantifikaci

MALDI mass spectrometry of proteins in wine samples: use of internal protein standards for quantification
Anotace:
Množství proteinů ve víně dosahuje několika desítek až stovek miligramů na litr. Proteiny pocházejí z hroznů, ale také mohou pocházet z kvasinek fermentujících mošt. U bílých vín může docházet vlivem špatných skladovacích podmínek k tvorbě proteinového zákalu. Hlavními rozpustnými proteiny v lahvovém víně jsou PR proteiny ("pathogenesis related"). Množství těchto proteinů ve víně ovlivňuje řada faktorů …více
Abstract:
The amount of protein in wine reaches several ten to hundred milligrams per litre. Proteins are derived from grape berries but may also come from the yeast that ferments must. White wines can cause turbidity due to inappropriate storage conditions. The major soluble proteins in bottled wine are pathogenesis-related. Their concentration is influenced by the harvesting technique used (manual/mechanical …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Mgr. Marek Šebela, Dr.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

RAŠKOVÁ, Michaela. MALDI hmotnostní spektrometrie proteinů ve vzorcích vína: použití interních proteinových standardů pro kvantifikaci. Olomouc, 2022. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakulta