Tereza Rusz

Bachelor's thesis

Bakteriociny produkované bakteriemi mléčného kvašení a jejich využití v potravinářství

Bacteriocins produced by lactic acid bacteria and their use in the food industry
Abstract:
Bakteriociny jsou antimikrobní peptidy, jejichž producenty jsou jak bakterie gramnegativní, tak grampozitivní. Tato bakalářská práce je zaměřená na bakteriociny produkované grampozitivními bakteriemi zejména bakteriemi mléčného kvašení. Tyto bakterie jsou běžně používanými mikroorganismy v potravinářském průmyslu a jejich bezpečnost potvrzuje status GRAS (Všeobecně považovaný za bezpečný) schválený …more
Abstract:
Bacteriocins are antimicrobial peptides synthetized by gram negative and gram positive bacteria. This bachelor thesis deals with bacteriocins produced by gram positive bacterias, speciffically by lactic acid bacteria, which are commonly used in food production where their safety is confirmed by the GRAS status (Generally Recognized as Safe) approved by the FDA (Food and Drug Administration). Lactic …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Khatantuul Purevdorj

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Rusz, Tereza. Bakteriociny produkované bakteriemi mléčného kvašení a jejich využití v potravinářství. Zlín, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe