Bc. Orsolya Jávorka

Diplomová práce

Analytické a senzorické hodnotenie vínnych destilátov

Analytické a senzorické hodnocení vinných destilátů
Anotace:
Literární část se zabývá látkovým složením vín, ovocných vín a vinných destilátů, procesem destilování, destilačními zařízeními a legislativou. Experimentální část je zaměřená na výrobu vinných destilátů, senzorické hodnocení vzorků a analytický rozbor jednotlivých vín a destilátů. Získané body ze senzorického hodnocení byly následně zpracovány do tabulek a statisticky vyhodnoceny. Nejlépe hodnocené …více
Abstract:
The theoretical part of the thesis deals with the substance composition of grape wines, fruit wines and wine distillates, with the distillation process, with distillation equipment and legislation. The practical part is focused on the production of wine distillates, sensory evaluation of samples and analytical analysis of individual wines and distillates. The points obtained from the sensory evaluation …více
Abstract:
Literárna časť práce sa zaoberá látkovým zložením hroznových vín, ovocných vín a vínnych destilátov, procesom destilovania, destilačnými zariadeniami a legislatívou. Experimentálna časť je zameraná na výrobu vínnych destilátov, senzorického hodnotenia vzoriek a analytického rozboru jednotlivých vín a destilátov. Získané body zo senzorického hodnotenia boli následne spracované v tabuľkách a štatisticky …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 6. 2022
  • Vedoucí: Ing. Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.
  • Oponent: Miloš Jurica, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Magisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Zpracovatelské technologie a kvalita potravin

Práce na příbuzné téma