Vít Melichar

Master's thesis

Příprava ovocných kvasů a jejich vliv na výrobu ovocných destilátů

Preparation of fruit ferments and their effect on the produkction
Abstract:
Diplomová práce se zabývá problematikou, která vzniká při kvašení ovocných šťáv (rmutů) a jaký to má vliv na konečný destilát. V první části uvádím teoretickou část výroby ovocných pálenek od výběru ovoce a je druhu, přes zpracování, kvašení až po vypálení. Následuje část, kde prostřednictvím rozhovoru a senzorické analýzy zjišťuji vliv dvou délek kvašení ovocných kvasů na konečné produkty. Ve třetí …more
Abstract:
This thesis deals with the fermentation of fruit juices (mashes) and its influence on the final distillate. In the first theoretical part I describe the production of fruit spirits including choosing the fruits, its processing, fermentation and distillation. In the following part interview and sensory analysis are used to ascertain the effect of two lengths of the fermentation process on the end products …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 5. 2014

Thesis defence

  • Date of defence: 10. 6. 2014
  • Supervisor: Ing. Dana Johnová
  • Reader: doc. Ing. Jan Hán, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v Praze